Sbooster audiofiele voedingen 2018-03-26T09:29:51+00:00

Wil je beter beeld en geluid halen uit je audio- en video-apparatuur?

Laat dan je apparatuur TOP presteren met de producten van Sbooster en geniet van de volledige kwaliteit, die jouw apparatuur te bieden heeft.

Boost your sound and vision to the next level!

Sbooster:

De beeld- en geluidskwaliteit van een video- en/of muzieksysteem wordt bepaald door de elementen waaruit het systeem bestaat, we maken ons druk om en besteden veel geld aan 4K-flatscreens, beamers, luidsprekers, kabels, spikes, versterkers, DA/converters, streamers, stroomkabels, etc., maar de voeding wordt door veel video-/audioliefhebbers ‘vergeten’, terwijl de voeding bepalend is voor de prestatie van ieder apparaat.

De kwaliteit van beeld en geluid wordt beïnvloed door de voeding: Als de voeding niet op orde is, kan een apparaat niet echt goed presteren, dat zie je en dat hoor je. Gebrek aan goede voeding uit zich in onrust, een plat stereobeeld en een ‘harde’ klankkleur.
Helaas leveren niet alle fabrikanten hun apparaten met een degelijke voeding, maar vaak met een geschakelde voeding.
Resultaat: deze genereren veel ruis/vervorming/vervuiling op het 230V net en dit bereikt ook de andere apparatuur….en dat zorgt voor vermindering van de geluidskwaliteit.

Gelukkig is er wel een oplossing: De BOTW Sbooster audiofiele voeding!
Upgrade – of simpelweg vervang – de standaard meegeleverde externe voeding van jouw audio- of video-apparaat door een van de “Best of Two Worlds Power & Precision ECO” (BOTW P&P ECO) upgrade voedingen en je beeld- en/of geluidskwaliteit verbetert. Nog méér genieten van film en muziek!
Voor een lijst van apparaten waarbij de Sbooster toegepast kan worden: klik hier.
Bij twijfel of vragen: gewoon even mailen of bellen!

BEST OF TWO WORLDS POWER & PRECISION ECO

De “Best of Two Worlds Power & Precision ECO” audio upgrade (BOTW P&P ECO) is de opvolger van onze “Best of Two Worlds Solutions” audio upgrade (BOTWS). Dit nieuwe audio upgrade product combineert kracht, precisie én efficiëntie op een unieke innovatieve manier en is daardoor de beste keuze voor iedere muziekliefhebber.

De stroomzuivering van de BOTW P&P ECO audio upgrade start direct daar waar de vervuilde stroom de upgrade binnengaat. Een dual stage netfilter en een aardlijnfilter zorgen ervoor dat de stroom vrij van hoogfrequente vervuiling de transformator bereikt. De transformator is een speciaal voor Sbooster ontwikkelde audio grade transformator voorzien van elektrostatische afscherming.

Het elektronisch design is zo ontworpen dat uit de gebruikte elektronica tot 50% meer vermogen wordt gehaald en dat deze zelfs tot 35% minder energie verbruikt dan een conventioneel ontwerp. Het BOTW P&P ECO audio upgrade concept is zo efficiënt dat deze slechts een paar dubbeltjes per maand meer energie verbruikt dan de standaard meegeleverde switch mode adapter.

Tot slot zit aan het einde van de DC-kabel het unieke “split current”-systeem. Het elektronisch design en gebruikte componenten van deze Sbooster-versie zijn afwijkend van de Sbooster Single Unit. De krachtige voeding van de BOTW P&P ECO audio upgrade voorziet het split current-systeem van stroom, waardoor de elektronica zijn werk kan doen, te weten: het bufferen van de stroom, zodat deze razend snel wordt, én tevens vindt nog een laatste filtering plaats voordat de spanning en stroom worden doorgegeven aan het audio-apparaat.

Inside the BOTW P&P ECO

Veelzijdig:

Net als de BOTWS is ook de BOTW P&P ECO uitgerust met verwisselbare DC-tips. Daarnaast is ieder product uitgevoerd met twee uitgangspanningen en een accessoire stand.

 

De BOTW P&P ECO is beschikbaar met 11-uitgangspanningen. Door slim ontwerp zijn deze uitgangspanningen samengevoegd in 6 modellen. Ieder model – behalve de 24V voeding – heeft drie uitgangspanningen.

 

 

 

Productkenmerken:

 • 50% meer uitgangsstroom;
 • Energie besparend ontwerp;
 • Twee karakteristieken in één product:
  * Krachtig voor producten met zeer hoge (piek)stromen;
  * Precisie voor ruis gevoelige producten;
 • 2 selecteerbare uitgangspanningen;
 • 1 accessoire stand per voeding;
 • IEC 14 netstroom aansluiting voor High-end netsnoeren;
 • High performance dual stage netfilter met aardlijnfilter;
 • Overspanningsbeveiliging;
 • Speciale ontwikkelde audio grade ringkerntrafo;
 • Hoogwaardige polypropyleen foliecondensatoren;
 • Vernieuwd ruisvrije Sbooster “split current”-systeem.

 

De Sboosters zijn in verschillende voltages te verkrijgen, klik op het voltage voor doorverwijzing naar Sbooster:
5-6V
9-10V
12-13.2V
15-16V
18-19V
24V

SBOOSTER ULTRA

Sbooster Ultra

De Sbooster Ultra is te zien als een extraatje bovenop de vele filter en optimalisatie technieken van de BOTW P&P ECO audio upgrade voeding. De Sbooster Ultra wordt direct aangesloten op de Sbooster split-current module van de BOTW P&P ECO.

De Sbooster Ultra bestaat uit actieve filtertechniek, die ervoor zorgt dat de ripple & noise van de BOTW P&P ECO naar een verwaarloosbaar laag niveau wordt gebracht. Een must have voor iedere audiofiel!

De Sbooster Ultra is speciaal ontworpen voor audioapparatuur die gevoelig is voor restvervuiling, zoals digitaal naar analoog convertors, muziek streamers, USB naar SPDIF convertors, hoofdtelefoon-,  voor- en phonoversterkers. Wilt u weten of voor uw audioapparaat ook een SBooster Ultra upgrade beschikbaar is? Check dan onze compatibiliteitslijst. U vindt de compatibiliteitslijst bij de overzichtpagina van de BOTW P&P ECO voltages.

Omdat de Sbooster Ultra een actief filter bevat, heeft de Sbooster Ultra extra spanning nodig om te kunnen werken. De BOTW P&P ECO is daarom voorzien van output settings.

Naast het actieve filter zorgt de Sbooster Ultra ervoor dat de spanning op het juiste voltage wordt gestabiliseerd. Door de korte uitgangskabel van de Sbooster Ultra wordt de extra gezuiverde spanning en stroom verliesvrij aan uw audioapparaat doorgegeven.

Muziek streamers
De Sbooster Ultra is ontworpen om slechts één apparaat van extra gezuiverde spanning stroom te voorzien.
Bij muziek streamers worden veelal apparaten, zoals USB-powerd DACs of externe USB-powered harddrives, via de USB-poort aangesloten. Via deze USB-poort worden de USB-powered apparaten voorzien van stroom.
Met andere woorden: de muziek streamer voedt via de USB-poort het aangesloten USB-powered apparaat.
Dit betekent dat meer stroom wordt gevraagd van de BOTW P&P ECO en dat de SBooster Ultra meer stroom moet zuiveren. Door deze extra belasting kan de maximale capacteit van Sbooster Ultra worden overschreden.
In dat geval is de combinatie – helaas – niet schikt voor deze extra upgrade mogelijkheid.

De Sbooster Ultra wordt vooralsnog alleen voor de Squeezebox Touch en de Auralic Aries aangeboden.
In onderstaand schema hebben wij voor u de aansluitingsmogelijkheden voor de USB poort(en) uiteengezet. Zodra er meer muziek streamers geschikt zijn voor de ultieme upgrade combinatie van een BOTW P&P ECO en Sbooster Ultra, nemen wij die op in onderstaand overzicht.

*  Een USB stick wordt niet als extra apparaat meegeteld

** Slechts één optie mogelijk

SBOOSTER TWEAKS

Naast het ontwikkelen van voedingen en upgrades voor switch mode adapters houden wij ons ook bezig met het vinden van betaalbare oplossingen om zo veel mogelijk vervuiling in de muziekketen te voorkomen.

Onze eerste tweak is zo’n betaalbare oplossing de USB Vbus Isolator voor self-powered USB-DACs en andere USB-toepassingen, zoals de Dynaudio Xeo. Indien een dergelijke USB-DAC de stroom van de PC niet nodig heeft, kunt u deze net zo goed afsluiten, zodat alleen de data aan uw DAC wordt doorgegeven. Wel zo handig!

 

 

Sbooster Vbus2 Isolator: a “no-brainer” tweak to upgrade your self-powered USB-DAC.
Vbus2 Isolator

 

If your DAC does not need the PC or streamer-power to operate, then make sure to disconnect it.

Be keen and keep your data clean!

The Sbooster Vbus2 is the perfect addition to USB-tweaks like the UpTone Audio Regen. The Sbooster Vbus2  also improves the USB-chain when you have upgraded your DAC or SPDIF convertor with USB B power supply solutions like the Sbooster BOTWS USB B or the AQVOX USB PSU.

The Vbus isolator disables the polluted power from the host PC/streamer, therefor it only works with USB audio devices, that do not need power from the host PC or streamer to operate.

The Vbus2 is not compatible with following USB tweaks:
– Wyred 4 Sound Recovery USB reclocker
– Intona High Speed USB Isolator

Sbooster VbusIsolator compatibility list click here.

Sbooster, enjoy more music………….

Voor de BeNeLux dealers van Sbooster: klik hier.

Innuos streamer/netwerkspeler ervaringen

Innuos streamer/netwerkspeler ervaringen: Innuos is en blijft een uniek product, dealers en eindgebruikers zijn zeer [...]

Najaars fair in Oenkerk Friesland

Najaars fair in Oenkerk Friesland. Samen met Rensma Custom Made, Rensma Audio, Rensma spuiterij. 2 [...]

Verslag Audio Show Alkmaar 2017

Audio Show Alkmaar 2017: Afgelopen zaterdag en zondag waren het Knooppunt Audio team aanwezig in [...]