Rockna DA-Converters 2018-03-26T09:29:54+01:00

rockna-logo

Gespreide betaling is ook mogelijk: https://www.knooppuntaudio.nl/per-direct-knooppunt-audio-financial-lease/

Wij verkopen dit product rechtstreeks naar de eindgebruiker, hierdoor kunnen we, naast service, een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding bieden.

ROCKNA AUDIO werd opgericht in 1999 als een zoektocht naar inzichtelijke, inspirerende muziek reproductie. Sindsdien heeft een opmerkelijke evolutie plaats gevonden in ons bedrijf, die niet van plan is te stoppen.
Ons hele team wordt gedreven door de gemeenschappelijke passie voor technologie. Een passie die ons nooit “me-too” producten laat maken. We willen een optie bieden – een andere – om te laten zien dat het ook anders kan worden gedaan.

Wat krijgt u van Rockna Audio?
U krijgt een origineel product, volledig gemaakt in onze laboratoria (geen overzeese montage) met interne structuren letterlijk gebouwd vanaf scratch, om zoveel mogelijk kant-en-klare oplossingen te vermijden.
We zijn vereerd met uw aanwezigheid hier op de website en we nodigen u uit om te genieten van de muziek door middel van onze apparaten.

Wavedream DAC

HET GELUID WAT U OOIT VERWACHTTE, EN BETER
We zijn trots om ons huidige vlaggenschip te presenteren in digitale audio reproductie. We geloven dat het de juiste ingrediënten heeft om een geluid te produceren dat eer heeft aan zijn naam. In de goede traditie tot stand gekomen door zijn voorganger, gaat de Wavedream door met het verleggen van grenzen van prestaties, design en geluidskwaliteit. De ingrediënten: innovaties, technologie en functies van het product worden hieronder gepresenteerd.

SOFTWARE-GEDEFINIEERDE ARCHITECTUUR
We dachten altijd dat high-end audio allemaal draaide om innovatie. Spelen met wat ‘van-de-plank’ chips is leuk en zeker een goede en economische weg om goed geluid te produceren. Maar als je eenmaal een cutting-edge product wil ontwerpen, werkt de ‘van-de-plank’ methode niet.
Rockna heeft daarom besloten om een compleet nieuwe DAC/voorversterker te ontwerpen, waarbij exclusief gebruik wordt gemaakt van eigen ontworpen DAC’s

Alle bouwstenen van de Wavedream DAC in verband met digitale verwerking zijn volledig gebouwd op een enkel stuk programmeerbare ‘silicon’ – een FPGA. Met een FPGA, kan de interne hardware architectuur worden beschreven door een stuk software (eigenlijk zeer complex). Bij het upgraden van de Wavedream met nieuwe firmware, verander je de hardware.
Dit systeem geeft een grote flexibiliteit, bescherming tegen veroudering en laat ons het geluid van uw  DAC verbeteren door het veranderen van de interne architectuur, of het toevoegen van nieuwe coole features, of de bestaande te verbeteren.

FEMTOVOX CLOCK SYSTEEM
De clock is het hart van een digitaal reproductie systeem. Zijn nauwkeurigheid en jitter levels zijn cruciaal met betrekking tot geluidskwaliteit. Alleen een heel goed clocksysteem kan de weg vrij maken om een analog geluid te produceren uit uw DAC. Als de clock gebrekkig is, treedt er schrilheid/hardheid op en het analoge gevoel van de muziek zal ernstig veranderen. Afgezien van de prestatie van de clock zelf, is de constructie van de clock tree (de clock distributie architectuur) binnen in de DAC even cruciaal.

Met deze feiten in ons hoofd, ontworpen we voor de Wavedream een geavanceerd clock systeem, die we de Femtovox noemen.

CUSTOM DIGITAL FILTERS
De Wavedream upsampled elk materiaal met een sample rate van 16x. De dac modules zullen de digitale stream decoderen met een sample rate van 768Khz of 705.6Khz.
We vonden deze mate optimaal voor analog prestatie van de dac modules.

De ontwikkelde filters zijn uniek. Na veel rekenwerk en luistersessies zijn er drie variaties beschikbaar op de huidige firmware: linear, minimum en hybrid phase. Dit zijn sterk verbeterde filters, die een verbluffende prestatie bied en ze zijn verschillend ten aanzien van impulsrespons.

R2R LADDER DAC
Voor een effectieve D/A conversie, gebruikt de Wavedream een ‘sign-magnitude’, puur multibit R2R discrete ladder oplossing die een maximale sample rate van 3MHz kan ondersteunen. Deze verfijnde architectuur laat één van de meest natuurlijke muziek productie toe, mits de clock zeer precies is.

THE POWER SUPPLY
Natuurlijk hebben we toegewijde secties voor digitaal en analoog. Er zijn 3 veschillende transformatoren, en alle power supplies zijn low noise linear power supplies.  Switching power supplies zijn dan ook NIET gebruikt.
Ook is er veel aandacht besteed aan de overige componenten binnen de stroomvoorziening.

EXTRA MENU OPTIES
In het menu van de DAC kan een reeks handige opties gevonden worden. Laten we ze even doornemen.

  • De preamp optie = De wavedream heeft een 256 steps volume control die een directe connectie met een power amplifier/eindversterker toelaat. De volume control heeft 0.5dB steps voor een nauwkeurige volume regeling.
  • De phase selectie optie = De gebruiker kan de absolute phase van het output signaal veranderen.
  • De filter selectie optie = Hierboven besproken. De filters kunnen uitgezet worden voor NOS operation.
  • De clock setting = Er zijn twee modussen van de digitale PLL response, stream en local.
  • Dither = Om de R2R ladder lineariteit te verbeteren, is ultrasonic dither toegepast in de laatste 4 bits van de digital 24-bit word.

CONSTRUCTIE DETAILS EN INTERNE LAYOUT
De Wavedream profiteert intern door een zorgvuldige studie met daaruit voortvloeiend een volledig symmetrische layout. Korte signaalwegen en een correct ontwerp van de clock tree waren onze belangrijkste richtlijnen. Alle off-board connecties zijn gemaakt met LVDS normen voor lage interferentie, hoge snelheid en minimale jitter.

De transformer sectie is intern beschermd om interne EMI lekkage te voorkomen.
Het chassis is gemaakt van geanodiseerd aluminium met een maximale voorplaat dikte van 20 mm.

DIGITAL INPUTS
Coaxial S/PDIF24 bit, 192 KHz
AES/EBU24 bit, 192 KHz
USB32 bit-384KHz PCM, DSD 1bit, 11.28 MHz
HD-Link1 (LVDS)32 bit-384KHz PCM, DSD 1bit, 11.28 MHz
HD-Link2 (LVDS)32 bit-384KHz PCM, DSD 1bit, 11.28 MHz

 

OUTPUTS
SE/BALANCED (version dependent)THD+N, 0 dB:0.006%
DYNAMIC RANGE (A-weighted):125 dB
S/N ratio (A-weighted):140 dB
IMPEDANCE:5 ohms
MAX. VOLTAGE:10 Vpp

 

Digital processing:
High-frequency asynchronous capture digital inputs:560MHz sampling
Memory-based PLL, digital domain only:300 fS jitter
16x custom digital filters:linear, minimum and hybrid phase, 705.6/768KHz
Filter type: (advanced convolution)Parks-McClellan/Raised Cosine, 2000 taps
Mathematical precision:68 bit INTEGER
Stopband attenuation:130 – 148 dB
Passband ripple:0,0001 dB
Dither:4 bit, Gaussian ultrasonic
Volume control:custom multiplier array, 256 steps, 0.5 dB step
Miscellaneous:
128×64 yellow oled display, dimmable in 8 steps
4 control switches
IR remote control
Firmware upgrade via usb
Dimensions: 440 x 360 x 90 mm
Weight (net): 7.8 Kg

 

Gebruiksaanwijzing
Prijslijst Audiobyte Rockna

Wavedream NET

Rockna Wavedream NET (Network Enhanced Transport) is een nieuwe klasse van producten die een netwerkspeler / streamer combineert met een wereldklasse disc transport. Het is onze filosofie om een complex netwerk en disc playback van elkaar te scheiden, vooral vanwege onderlinge invloeden (ruis) van gevoelige digitale naar analoge circuits.

In plaats van alles in een box te stoppen, zijn er veschillende chassis gebruikt, die de weg vrij maken voor ongekende audio prestaties.
Samen met de solide HD-link connectie (I2S) naar de DAC, stelt de Wavedream NET combo nieuwe standaards op het gebied van audio reproductie.

OPTIES

  • Disc playback= > Cd audio, DSD & WAV files van BlueRay en Dvd discs.
  • Netwerk playback= PCM & DSD
  • Lokale opslag playback= PCM & DSD
  • Cd ripper

De Wavedream NET is een uniek product niet alleen door zijn functie, maar ook door zijn configuratie. De kern van het product is werelds meest geavanceerde geheugen/momory player.
De disc playback staat los van het netwerk/streaming gedeelte!

Het netwerk en het lokale opslag afspeel systeem zijn gekoppeld aan de geheugen player zodat het gebruik maakt van de kwaliteit van de ladder DAC, dat alle codecs die normaal betrokken zijn in audio streaming producten van het signaal pad, compleet vermeden zijn.

INPUTS
DISC PLAYBACK32 bit – 384 KHz PCM, 1 bit – 11.28 MHz DSD
USB32 bit – 384KHz PCM, 1 bit – 11.28 MHz DSD
ETHERNET32 bit-384 KHz PCM, 1 bit – 5.6 MHz DSD
USB 132 bit – 384 KHz PCM, 1 bit – 11.28 MHz DSD
USB 232 bit – 384 KHz PCM, 1 bit – 11.28 MHz DSD
OUTPUTS
HD-Link32 bit – 384 KHz PCM, 1 bit – 11.28 MHz DSD
AES/EBU24 bit – 384 KHz PCM, 1 bit – 5.6 MHz DoP
S/PDIF24 bit – 192 KHz PCM, 1 bit – 5.6 MHz DoP
BNC24 bit – 192 KHz PCM, 1 bit – 5.6 MHz DoP
VGA1920×1080 max. resolution

 

Financial Lease / gespreid betalen

Financial Lease, gespreid betalen. Let op: geld lenen kost geld. Wij zien ook wel dat [...]