Waarom Amphion luidsprekers?

Waarom Amphion luidsprekers?

Toen ik begon met Knooppunt Audio was ik op zoek naar 1 luidspreker merk. Die jarenlang plezier geeft en makkelijk te plaatsen valt. Maar ook klinkt als een klok. En die gemaakt wordt in land van herkomst.
Tijdens een show in Nederland heb ik uitvoerig kunnen luisteren naar Amphion luidsprekers, made in Finland.
Ik was daar zo van onder de indruk dat ik vervolgens heb besloten om als vertegenwoordiger voor Amphion aan de slag te gaan.

Maar wat is dan zo bijzonder aan Amphion?
Design en tijdloos. De luidsprekers zijn naadloos in het interieur te plaatsen.
De klankkleur is muzikaal neutraal en verveeld nooit. Je wilt alleen maar meer muziek luisteren.

Tussen 2000Hz en 5000Hz zijn onze oren het meest gevoelig voor informatie. Vandaar dat Amphion de tweeter volop in werking zet vanaf 1600Hz. Geen overgangen meer hoorbaar van het middengebied naar het hoog!
Uit praktijktesten zijn we erachter gekomen dat ook mensen met gehoorbeschadiging  meer muziek horen met Amphion. Gebruikers die zeer geëmotioneerd raakten en een ervaring rijker.

De diverse uitvoeringen: naast houtkleuren, ook wit en zwart. En de frontjes kunnen gespoten worden in een aantal RAL kleuren.

Door gebruik te maken van de waveguide ( deze zit voor de tweeter gemonteerd) en de laag/midden units in 1 lijn te plaatsen binnen in de kast (de tweeter is vrij diep in de kast gemonteerd) zijn Amphion luidsprekers fase en tijd correct. En door het wisselfilter simpel te houden en direct te monteren op de luidsprekerterminal levert dit alles te zamen de volgende voordelen:

  1. Superieure 3D plaatsing! Diepte, hoogte, breedte: het is allemaal zo vanzelfsprekend met Amphion.
  2. Hoge resolutie: hoor meer in de muziek.
  3. Ook op lage volumes is alles nog hoorbaar zodat de beleving niet verpest wordt.
  4. In je hele ruimte muziek, dus in het midden zitten voor goed geluid is niet noodzakelijk.
  5. Amphion luidsprekers hebben, als 1 van de weinige merken, nauwelijks problemen met lastige akoestische ruimtes.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor meer informatie of een test sessie.
Bekijk onze dealerlijst hier 

Amphion BeNeLux

Knooppunt Audio: advies en praktijk kenner.

By | 2018-03-26T09:10:54+01:00 september 26th, 2015|Amphion, Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Bernard Knoop
Mijn betrokkenheid met het audiogebeuren is al in mijn jeugdtijd ontstaan. Al meer dan 20 jaar ben ik zeer enthousiast bezig met audio apparatuur en aanverwante zaken, zoals stroomvoorziening en tweaks. Daarbij steeds zoekend naar verbeteringen. Ook heb ik enkele jaren winkelervaring opgedaan, en nu ben ik vertegenwoordiger. Ik werk als vertegenwoordiger voor de merken die op mijn website staan. Produkten uit omringende landen hebben mijn sterke voorkeur. Levensduur, duurzaamheid en kwaliteit staan bij mij hoog in het vaandel.